360° панорамски фотографија. Неколку совети и време да се преиспита.

лажни! Камерата не е со седиште во 0 ° агол на Selfie стап, која се карактеризира да се гледа во добивањето на нарушување во слика. Лебдечки ефект е изгубена.

Ова е мислење #4 на 4 in the series “360° Туторијали” (Кликни да зголемиш) Google повици за Street View фотографија, дека камерата е да бидат поставени околу во висина на рамото. MöchteRead More

Streetview: Eigene 360° Bilder optimieren und einbinden. во 2 значително подобрување минути Резултати. Ein kleiner Mini Workshop für die Local Guides Connect

Grundausrüstung 360° Kamera, Selfiestick. Extras umgebaute Drohne für 360° Fotographie.

Ова е мислење #3 на 4 in the series “360° Туторијали” (Кликни да зголемиш) Еве една мала работилница, Јас се уште треба да работат надвор. Im ersten Teil geht esRead More

Rainers Seiltrick – 360° Панорами особено за сопственици на осиромашените IPhone So bekommt Ihr den Tennisplatz richtig abgelichtet.

Iphone Panorama - Stitching fehlerhaft

Рајнер: “P.S.: на “IPhone античките времиња” Јас, исто така, зад мене – Еве трик (за да се избегне Тенис линии;) А кабел со мала вшмукување чаша (за мобилни телефони) од една страна и јамка (за чевли) од друга страна,. Па имате постојана точка Надир и Панос се сензационални … за потребите на нешто;)”